Ensimmäisen sadon riemua!

Malttamattomana olen odottanut että kasvihuone tekisi satoa.

Ensimmäisen ihanan kesäkurpitsan poimin heinäkuun alussa, eikä se ollut mikään ihan pienin rimpula.. painoa 549 grammaa! 
Meidän nelihenkinen kokoonpano sai siitä syödäkseen kahtena iltana kun grillissä paistoin. Tänä kesänä kesäkurpitsaa on tullut lisättyä myös jauhelihakastikkeeseen (tai murusoosiin niin kuin olen oppinut sanomaan) ja jos on ideoita, mitä kaikkea muuta siitä valmistaisi niin laittakaa toki kommentteihin. 


Tämä kesä on ollut todella kuuma ja kasvihuoneessakin tuuletuksista huolimatta on lämmintä ja kosteaa. Kesäkurpitsat eivät tunnu viihtyvän siellä lainkaan niin hyvin kuin ne muutamat kasvit, jotka siirsin kohopenkkiin heinäkuun alussa. Päädyin siirtämään loputkin ulos ja toivon, että ne vielä virkoavat ja jaksavat tuottaa satoa. Keltaisista lehdistä ja liiasta kuumuudesta huolimatta on jokainen kesäkurpitsa koittanut tehdä hedelmää, joten taitaa olla aika sitkeä laji (mikä sopiikin tällaiselle aloittelijalle todella hyvin)...
Kurkku ja tomaatit puolestaan ovat lämmöstä aivan innoissaan ja tekevät jatkuvasti uutta hedelmää. Kunpa tomaatteja pääsisi pian jo maistamaan!

Oman pienen yrttimaan ja kasvihuoneen pitäminen saattaa olla välillä vähän haasteellista ja itse ainakin olen saanut hyviä vinkkejä Sonja Lumpeen Kotipihan kasvihuone- kirjasta, jonka muuten sain tänä kesänä 30v lahjaksi! Eilen hain kirjastosta myös Makutarhuri- kirjan, josta toivon saavani ideoita sitten ensi vuoden istutuksiin 😍

Nyt pitäisi selvittää mikä kumma on ihastunut kasvimaan lehtikaaleihin ja popsinut niihin pieniä reikiä!

Mahtaisiko laimennettu nokkosvesi olla apuna tähän(kin) ötökkään?


Kommentit

Suositut tekstit